27 September 2021

‘Time for justice for Roma’, Senior expert urges on Holocaust Remembrance Day 

‘Time for justice for Roma’, Senior expert urges on Holocaust Remembrance Day : Dan Pavel Doghi, Senior Adviser on Roma and Sinti issues for the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) says the Roma people should finally receive the justice they deserve. Mr. Doghi attended a United Nations Holocaust Memorial event at UN Headquarters in New York where he spoke about the importance of education to help fight racism and discrimination against vulnerable minorities. UN News’s Ana Carmo started by asking him about the fate of the Roma under the Nazi regime.

Are the online platforms safe for Roma? – Addressing online hate speech against Romani communities

https://www.facebook.com/RomeoFranz/videos/235367351878652/

Romani Week, 27-30 september

04 June 2021

Interviu - Dan Doghi (OSCE): Cine spune că nu are prejudecăți minte sau este naiv

https://blog.activewatch.ro/antidiscriminare/interviu-dan-doghi-osce-cine-spune-ca-nu-are-prejudecati-minte-sau-este-naiv/

Am discutat cu Dan Pavel Doghi, activist cu o experiență de peste 20 de ani în drepturile omului și șef al Punctului de Contact pe Problematica Etnicilor Romi și Sinti în cadrul OSCE. Dan Pavel ne-a povestit despre experiența lui ca elev de etnie romă în mediul preuniversitar românesc, despre perspectiva lui asupra reformelor necesare din educație și despre cum putem să reacționăm într-un mod sănătos atunci când sunt martori la nedreptăți.

 

Carte de vizită

Numele meu este Dan Pavel Doghi, sunt din Cluj-Napoca, actualmente sunt șef de departament și șef al punctului de contact pentru romi și sinti din cadrul Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului din Varșovia, birou care este parte din Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, o organizație guvernamentală cu 57 de state participante, printre care și România.

 

Cum ați ajuns să lucrați aici?

Am mai lucrat în punctul de contact pentru romi și sinti pe o perioadă de 7 ani ca ofițer, din 2004 până în 2011. Dar înainte de punctul de contact, am lucrat într-o serie de organizații neguvernamentale printre care și organizația „Frații noștri -Amare Pharla” pe care am fondat-o împreună cu tatăl meu, în Cluj-Napoca, în 1996. La doi ani după aceea, împreună cu o serie de colegi studenți romi la universitatea Babeș-Bolyai, am fondat organizația studenților romi „Romanos Suno”. 

În 2000 am început să lucrez ca și coordonator de programe în cadrul fundației „Centrul de Resurse Pentru Comunitatile de Romi” din Cluj-Napoca, o fundație care s-a stabilit cu ocazia dizolvării filialelor fundației Soros din România, filialele regionale, și stabilirii așa-zisei rețele Soros Open Network. Am lucrat acolo vreo 4 ani, după care am început să muncesc internațional în Budapesta în cadrul unui program, al unei inițiative numită „Public Interest Law Initiative PILI”, o rețea de altfel în care era un program al Centrului de Studii Juridice al Universității Columbia din SUA. Avea un program de training și educație, iar eu am fost advocacy follow, m-am ocupat de acțiuni și evenimente cu focus pe segregarea copiilor romi în educație, inclusiv plasarea lor abuzivă și discriminatorie în școlile speciale desemnate pentru copii cu dizabilități mintale sau cu dificultăți de învățare. Deci cam asta a fost traiectoria mea.

31 March 2021

The 2021 meeting of the International Roma Contact Group, organized by the OSCE ODIHR CPRSI

Ongoing now! We, at the ODIHR #CPRSI, are very happy to organize the annual meeting of the International Roma Contact Group (IRCG), a mechanism for consultation and reflection on #Roma and #Sinti-related matters, established through the 2003 OSCE Action Plan on Roma and Sinti. Read more about the IRCG, here: https://tinyurl.com/f99s4cac ODIHR Tweet: https://tinyurl.com/kp4tbh6b #RomaRights #HumanRights #AntiRacism #AntiDiscrimination #NoHate #RomaParticipation #RomaPolitics #OSCE #OSCEODIHR #CPRSI

Adrian Minune - Smecher De Catifea | Videoclip Oficial